Gradina mea – în armonie cu natura !

Gradina este unul din locurile unde oamenii interactioneaza cu natura si se desfata cu frumusetea si armonia acesteia.

Proiectarea si constructia unei gradini combina arta esteticului impreuna cu cunostintele practice privind cresterea si dezvoltarea plantelor fara a se diminua importanta principiilor de intretinere a gradinii.

De aici si necesitatea consultantei de specialitate din partea arhitectului peisagist cat si a horticultorului fara de care o gradina nu poate exista nici la nivel conceptual dar nici macar cu un obiectiv practic.

O gradina poate fi definita ca locul de crestere a plantelor orientate in mod constient fie spre o destinatie ornamental- recreativa fie spre un rezultat practic ; de  multe ori ambele.

Arhitectura peisagera include aranjamentul si selectia plantelor cu amenajarea terenului prin combinarea elementelor de constructie : alei, poteci, iazuri etc cu accesoriile de gradina : mobilier de exterior, corpuri de iluminat, vase decorative,etc. , toate acestea intr-un concept unitar, echilibrat si in armonie cu cladirea si utilitatile existente.

One Response to “Gradina mea – în armonie cu natura !”

  1. Interesant articolul. As dori sa stiu mai multe despre serviciile pe care le oferiti la plantarea gazonului. Montati sisteme de irigatii ?

Leave a Reply