Produse Eurovix

May 27th, 2013

 

Eurovix este o companie lider in Italia in sectorul de bio-tehnologii aplicate asupra mediului.

In ceea ce priveste sectorul agricol, Eurovix a creat o gama de bioactivatori si fertilizanti speciali, cu eficacitate particulara in interventiile asupra culturilor horticole, pomi fructiferi si culturi intesive in sere.
Dintre aplicatiile cele mai interesante exista o tehnica inovativa de regenerare a terenurilor obosite si exploatate care da rezultate remarcabile si in situatii deosebit de critice.

Euroactiv

Biopromoter

 

 

 

 

 

 

 

 


Gama cuprinde deasemenea si alte produse pentru utilizarea in fertilitatea prin irigare sau pentru aplicare foliara pe baza de extracta naturale.
Tehnica consta, in esenta, in aplicarea unui bioactivator special in asociere cu fertilizanti speciali si extracte naturale ; astfel se reactiveaza procesele naturale de fertilizare a solului, multumita aportului de enzime, factori vitaminici, aminoacizi, acizi humici, flora microbiana selectionata si microelemente de natura organica si minerala.

Aceste produse prezinta standarde de inalta calitate si o optima convenienta economica.

 

 

ECO COMPOSTER

May 21st, 2013

Compostul, ca rezultat final al procesului de compostare, este un material stabil şi igienic, similar cu humusul din pădure, care poate fi folosit ca şi îngrăşământ natural, evitând astfel necesitatea utilizării îngrăşămintelor chimice. El este adăugat pe sol pentru a-i îmbunătăți proprietățile acestuia din urmă. Adăugarea de compost pe sol este considerată ca fiind un mod natural de a-i creşte fertilitatea şi de a-i reface calitatea. 

 

Eco_Komposter_

ECO COMPOSTER este un vas în care este pusă materia organică pentru a se transforma în compost. Aceste unitati individuale pentru realizarea compostului permit aerului să treacă prin grămadă şi controlul temperaturii şi umidității, evitând dispersarea deşeurilor şi pătrunderea rozătoarelor şi insectelor. Un alt avantaj al cutiei este acela că permite amestecarea deşeurilor cu uşurință în interiorul său cu ajutorul unor unelte precum aeratorul de compost sau o s

ăpăligă îngustă. Material compostat: resturi de bucătărie (resturi de fructe, legume, resturi de la prepararea cafelei sau ceaiului, praf de la curățarea locuinței etc), deşeuri vegetale din grădină (resturi toaletare, ramuri, frunze uscate, iarbă, resturi de flori etc), toate aceste deseuri se pot transforma in ingrasamant natural pentru ghivece cu flori, gradina sau livada in doar 6 saptamani.


ECO COMPOSTER

Structura tip monobloc cu capac in partea superioara a corpului pentru introducerea materialelor biodegradabile si in zona inferioara un capac pentru extragerea materialului compostat. Material din polipropilena 100% reciclabil, rezistent impotriva UV, rezistent la temperaturi extreme – 40 C si 50 C, rezistent la influenta materialelor de natura chimica si biologica.

 

ECO_Komposter_M_1484x1024_02

 

               


                                                                                       Volum 280 Litri

 

Inaltime 840 mm

Diametru 790 mm

 

 Culoare negru

Bio-promotori Eurovix

March 1st, 2013

aspect gazon comparativCe sunt Bio– promotorii Eurovix ?

Promotorii biologici sunt esenta vietii ; ei ajuta la inceperea proceselor biologice ce au loc in conditii naturale : filtrarea apei, degradarea si stabilizarea materialelor organice, fertilizarea solului, regenerarea solului suprasaturat cu substante chimice, diminuarea progresiva a rezidurilor chimice, conversia rezidurilor organice naturale in nutrienti si fertilizatori naturali bine stabilizati.

Ce contin Bio- promotorii Eurovix ?

Bio-promotorii contin microorganisme selectionate, enzime si nutrienti de suport

Stadion Turin

 

De unde ideea de a utiliza Bio- promotorii Eurovix ?

Fertilizarea chimica utilizeaza chimicale de sinteza ce

trebuie aplicate uniform si in cantitati bine determinate

si echilibrate ; solurile insa sunt de natura diversa si

astfel dezechilibrul solului este un rezultat sigur si doar

timpul pana la aparitia simptomelor ramane o variabila.

Fertilizarea chimica conduce invariabil la degenerarea

solului, suprasaturare cu substante chimice si pierderea

capacitatii de regenerare datorita evolutiei regresive a microflorii biologice ; toate acestea conduc la culturi stresate, neproductive, persistenta bolilor si astfel dese interventii fito-sanitare de combatere si prevenire a bolilor, etc.

Necesitatea utilizarii Biopromotorilor Eurovix:

– regenerarea solului

– reducerea cantitatilor de fertilizatori chimici

– dezvoltarea rapida a radacinilor , imbunatatirea germinatiei

– rezistenta ridicata la factorii de stress , temperatura, ploaie excesiva, substante chimice

 

Aplicatii si alte avantaje ale Bio-promotorilor Eurovix :

Agricultura – cultura mare cerealiera

-Productivitate sporita

 

Rome Olympic stadium

Horticultura – culturi ale plantelor ierbacee (gazon)

-faciliteaza plantarea

-creste rezistenta la trafic

-imbunatateste considerabil aspectul uniform al peluzei

 

Pomicultura

-potrivit pentru irigofertilizare si aplicatie foliara

-stimuleaza activitatea plantelor

-imbunatateste calitatea fructelor (dimensiune,culoare,calitate,etc.)

-mareste rezistenta plantelor la conditiile meteo, infestari

Mic ghid de plantare a pomilor

March 15th, 2011

Arbustii decorativi si pomii fructiferi- livrati la radacina nuda – se pot planta primavara sau toamna, mai important decat sezonul in care se executa aceasta operatie este insa plantarea propriu-zisa :

  1. 1. Se sapa gropile circular in diametru cu 30-40cm mai mari decat volumul sistemului radicular si cu o adancime de circa 40-50cm. Read the rest of this entry »

Combaterea buruienilor in gazon

May 14th, 2010

Pentru combaterea eficienta a buruienilor in gazon trebuie stabilit gradul de infestare cat si familia sau specia buruienilor ce urmeaza a fi combatute.In acest scop propunem o lista ce nu se doreste exhaustiva insa incearca enumerarea catorva dintre buruienile cele mai intalnite. Read the rest of this entry »

Gradina mea – în armonie cu natura !

March 2nd, 2010

Gradina este unul din locurile unde oamenii interactioneaza cu natura si se desfata cu frumusetea si armonia acesteia.

Proiectarea si constructia unei gradini combina arta esteticului impreuna cu cunostintele practice privind cresterea si dezvoltarea plantelor fara a se diminua importanta principiilor de intretinere a gradinii. Read the rest of this entry »