Micro-irigare - plante aflate in gradina, sere, jardiniere sau ghivece izolate
 
Blumat - Sisteme automate de udare a plantelor de gradina sau ghiveci apartament prin masurarea umiditatii solului.

Acest sistem complet automat este unic in conceptie, functionalitate, dar si in atingerea rezultatelor scontate.

Conceptul unic este distinctiv prin faptul ca sistemul se bazeaza pe masurarea umiditatii solului, iar irigarea se face in functie de aceasta umiditate. Masurarea umiditatii se face cu un senzor ceramic, care este simultan si picurator. Sistemul de irigare Blumat nu necesita racord la curent electric si nici programator electronic; el lucreaza complet automat, prin procese de autoreglare.

Functionalitatea sa se bazeaza pe faptul ca senzorul ceramic reactioneaza la continutul de umiditate al ambiantei sale si elibereaza intotdeauna numai acea cantitate de apa care este in mod real necesara plantei. In acest fel sistemul de picurare tine cont de toti factorii de mediu implicati: expunere la soare, ploaie, vint, caldura din alte surse dar si cerinte diferite de apa in functie de specie. Rezultatele sunt probate de ritmul de crestere ce se apropie de maxim tocmai prin faptul ca necesarul de apa (eventual nutrimente) este cu strictete respectat si optim asigurat. 

Acest sistem de micro-irigare prin picurare se distinge prin 2 avantaje majore fata de oricare din solutiile existente:

1. SIMPLITATE - necesita doar racord de apa la retea sau la un rezervor suspendat, cind reteaua de apa nu este accesibila.

2. EFICIENTA - prin faptul ca planta are o dezvoltare optima prin controlul necesarului de apa cu ajutorul senzorului de umiditate. 

Principiul de functionare este cat se poate de simplu si in acelasi timp inovator: prin micro-capilaritate -in cazul sondelor independente, sau prin stabilirea echilibrului osmotic in cazul celor dispuse in retea, conul ceramic difuzeaza apa sau controleaza viteza de picurare la nivelul radacinilor plantei. Astfel conul ceramic se comporta in acelasi timp atat ca senzor cat si ca un controller pentru o irigare riguroasa.

Alte avantaje:

• economie de apa, si bani.

• scapati de grija udarii zilnice si consumul excesiv de apa si nutrienti.

• scapati de grija udarii necorespunzatoare : supra-udare sau lipsa de apa. 

• sistemul Tropf - Blumat controleaza in mod automat procesul de udare, asa ca puteti pleca linistiti in concediu cu certitudinea ca plantele Dvs vor prospera in toata perioada ca si cum ati fi langa ele.

• flexibilitate maxima.

• sistemele Tropf-Blumat sunt scalabile pana la 500 de plante, si pot fi configurate in nenumarate moduri, functie de imaginatia si nevoile cultivatorului.

In scopul configurarii sistemului dvs. cat si a montajului asistat al sistemului la distanta, suntem la dispozitia dvs. fie prin intermediul blog-ului ori oferindu-va asistenta telefonica permanenta.

Caromtex Decor - amenajari gradina

Copyright © 2016 AmenajareGradina.ro - Toate drepturile rezervate