Noi punem în evidenţa grădina dumneavoastră | Caromtex Decor

Odată cu creşterea populaţiei într-un ritm accelerat, tot mai puţin spaţiu verde este rezervat recreeării şi restabilirii unui echilibru interior.

Grădina este unul din locurile unde oamenii interacţioneaza cu natura şi se desfată cu frumuseţea şi armonia acesteia.
Proiectarea şi construcţia unei grădini combină arta esteticului împreună cu cunoştinţele practice privind creşterea şi dezvoltarea plantelor fără a se diminua importanţa principiilor de întreţinere a grădinii.De aici şi necesitatea consultanţei de specialitate din partea arhitectului peisagist cât şi a horticultorului fără de care o grădină nu poate exista la nivel conceptual dar nici măcar cu o destinatie strict practica.

O grădină poate fi definită ca locul de creştere a plantelor orientate în mod conştient fie spre o destinaţie ornamental - recreativa, fie spre un rezultat practic; de multe ori ambele.

Arhitectura peisageră include aranjamentul şi selecţia plantelor cu amenajarea terenului prin combinarea elementelor de construcţie ( alei, poteci, iazuri etc.) cu accesoriile de grădină ( mobilier de exterior, corpuri de iluminat, vase decorative, etc.) toate acestea într-un concept unitar, echilibrat şi în armonie cu clădirea şi anexele existente.

Principiile fundamentale ce trebuie respectate în amenajarea şi construcţia unei grădini sunt:
- Amenajarea grădinii trebuie să pornească cu stabilirea scopului vizat ce poate fi unul ornamental creat spre confort ori unul practic cu implicarea activă a proprietarului; o combinaţie între cele două este ideală.
- Simplitatea în designul grădinii ar trebui să fie nota-cheie iar complexitatea excesivă ar trebui evitată; încercarea de prea mult într-un spaţiu mic nu este de dorit.
- Designul grădinii trebuie conceput astfel încât să nu dezvăluie totul la prima privire; spaţiul din grădină trebuie să ofere perspective noi din unghiuri diferite.
- Liniile drepte – delimitarile aleilor, spaţiilor florale, etc. – trebuie evitate; de aici şi conceptul de grădină curba.
- Folosirea judicioasă a diverselor soiuri de plante trebuie să fie una din cele mai importante abordări.
- Culoarea şi contrastul în grădină sunt cele mai importante obiective care oferă bucurie de durată şi servesc cel mai bine scopului de a crea diversitate şi interes continuu în grădină.
Designul de grădină implică atenţia asupra multor considerente de ordin practic legate de caracterul şi poziţia terenului şi a împrejmuirilor sale cât şi în ceea ce priveşte calitatea solului, orientarea către soare, condiţiile de mediu şi precipitaţii, etc.

În concluzie, o grădină realizată la întâmplare este de cel mai multe ori sortită eşecului prin faptul că nu răspunde expectanţelor estetice sau practice.

Echipa Caromtex Decor cu o experienţa de 5 ani în proiectarea, amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi rezidenţiale sau comerciale  vă stă la dispoziţie cu o largă paletă de servicii de grădinărit din care amintim doar câteva:

- Gazonare completă: pregătire teren, gazonare prin însământare sau rulouri, irigare şi întreţinere suprafeţe gazonate;
- Proiectare şi implementare sisteme de irigat pentru grădină;
- Borduri curbe de grădină turnate din beton instant din beton semiumed;
- Plantare şi comercializare arbori, arbuşti, plante exotice, garduri vii;
- Arhitectura peisagistică: proiectarea grădinii 2D sau 3D
- Întreţinerea şi administrarea spaţiilor verzi prin tratamente periodice sau regulate.
- Realizare suprafeţe pavazate, pietruite sau asfaltate;
- Comercializare jardiniere, banci, scaune, mese, umbrare pentru terase şi grădini;
- Implementare sisteme de alimentare şi acumulare apă pentru irigaţii
- Tămplărie şi prelucrări din lemn şi metal în scop ornamental pentru grădină;
- Instalare sisteme de iluminat ornamental;
- Deszăpezire
- Consultanţa de specialitate în selecţia şi îngrijirea materialului dendrologic şi a plantelor de grădină

Caromtex Decor - amenajari gradina

Copyright © 2016 AmenajareGradina.ro - Toate drepturile rezervate