Servicii de gazonare completă de la Caromtex Decor
 
O peluza gazonată nu reprezintă doar o suprafaţă de teren înierbată ci imaginea de fundal a unei grădini, sau chiar elementul principal constitutiv în construcţia unui peisaj arhitectural. Realizarea peluzelor înierbate presupune multă muncă şi necesită o îngrijire de specialitate.

Amenjarea unei suprafeţe gazonate începe cu pregătirea terenului şi aici amintim doar cateva operaţii de bază: analiza solului, studiul drenajului natural, îmbogăţirea solului dacă este cazul, nivelarea, pre-fertilizarea şi irigarea.

Gazonarea propriu-zisă: Aici puteţi opta pentru însământarea directă a gazonului pe suprafaţa dorită sau acoperirea acesteia cu un covor de iarbă realizat în pepiniere specializate. Gazonarea prin însământare directă are costuri scăzute dar necesită o îngrijire deosebita şi de durată de la însământare până la a putea fi folosita în condiţii optime. Până la prima tundere (2-3 saptamani) nu aveţi voie să călcaţi pe suprafaţa, iar în primele 2-3 luni este bine să nu folosiţi peluza. Tot în aceasta perioadă apar buruienile care trebuie combătute manual sau chimic şi eventual completarea golurilor cu sămânţă. Rulourile de gazon sunt sub forma unui covor de iarbă cu un strat de pământ de 2-3 cm, realizat special pentru diferite tipuri de folosinta. Uşor şi rapid de montat, folosibil la foarte scurt timp de la montare (1 săptămână), curat de boli, buruieni şi dăunatori, uşor de manevrat, dar cu costuri ceva mai mari.

Îngrijirea gazonului înseamnă tunderea la intervale regulate, tratarea împotriva bolilor şi dăunătorilor, fertilizarea şi nu în ultimul rând irigarea.

Caromtex Decor - amenajari gradina

Copyright © 2016 AmenajareGradina.ro - Toate drepturile rezervate